Workshops

Ont-moet-ing met de stilte

Kom volledig tot rust met de workshop Restorative Yoga.

Restorative yoga is een hele zachte en passieve vorm van yoga die geen enkele inspanning vraagt en heel veel ontspanning teweeg brengt. Deze vorm van yoga heeft een meditatief karakter, waarbij je langere tijd soms 20 a 30 minuten in een houding blijft en is heel goed voor mensen die bijvoorbeeld stress ervaren, maar ook voor mensen waarbij een actieve vorm van yoga fysiek lastig is. 


Om zo goed mogelijk te ontspannen wordt er gebruik gemaakt van heel veel props (dekens, bolsters etc.).In deze workshop ga je de kracht van verstilling ervaren, zowel letterlijk, omdat je soms wel 30 minuten in een houding blijft, niet meer beweegt en er geen muziek wordt gedraaid, maar ook figuurlijk de verstillende werking op je mind.Ben je toe aan hele diepe ontspanning, wil je de stilte ervaren, ont-moeten en alleen maar zijn?! Meld je dan aan voor deze workshop via info@ilove2yoga.nl. 


Er wordt gewerkt met een hele kleine groep, zodat jij optimale ontspanning, verstilling en rust gaat ervaren.


Datum:  In oktober zal deze workshop weer gegeven worden datum volgt nog.


Kosten: € 35,- (voor betaling wordt gewerkt met een Tikki).Hormoon Yoga

Breng je hormonen weer in balans met de workshop Hormoon Yoga bij ilove2yoga.

In deze workshop leer je de hormoon-yogaserie gebaseerd op de methode van Dinah Rodrigues. 

Waarom Hormoon Yoga?
De hormoon-yogaserie van Dinah Rodrigues heeft een aangetoonde positieve werking op je hele lichaam, maar met name op je klierstelsel. Hierdoor kun je op een natuurlijke manier de verstoorde hormoonspiegel weer in balans brengen en kunnen hormonale klachten verlichten, afnemen of zelfs verdwijnen.

Je hormonen zorgen onder andere voor een gezonde huid, sterke botten maar ook voor een gezonde weerstand. Tevens hebben ze invloed op je stofwisseling, stemming en libido. Niet voor niets wordt Hormoon Yoga ook wel Natuurlijke Hormoon Therapie genoemd. 


Voor wie is Hormoon Yoga?
Hormoon Yoga is in principe voor iedere vrouw, maar kan met name een gunstig effect hebben voor vrouwen met hormonale klachten. Hormoon Yoga is in ieder geval heel geschikt bij: Klachten rondom PMS (Premenstrueel syndroom), (vervroegde) overgang, stemmingswisselingen, verstoorde hormoonhuishouding na de bevalling, PCOS (Polycysteus-ovariumsyndroom), afname hormoonproductie vanaf ongeveer 35 jaar en andere hormonale klachten.


Er zijn wel contra-indicaties. Hormoon Yoga is niet geschikt voor vrouwen met hartklachten, hormoongerelateerde borstkanker of een ernstige vorm van endometriose. Daarom hoor ik vooraf graag of er bijzonderheden zijn omtrent de gezondheid.

Wil je echt resultaat boeken is het belangrijk dat je de tijd en discipline opbrengt om dagelijks met deze serie aan de slag te gaan. 


Je ontvangt daarom na afloop van de workshop een uitgebreide digitale handleiding met stap voor stap uitleg en foto’s van de hele serie en ademtechnieken.

Datum: Zaterdag 16 september 2023 van 9.00 tot 11.30 uur. Er wordt gewerkt met kleine groepen. Opgeven kan via het inschrijfformulier op www.ilove2yoga.nl     
Kosten: € 99,95,- incl kruidenthee en uitgebreide handleiding. Je plek is pas definitief gereserveerd na ontvangst van betaling.      Klankbad XL


Lijkt het je leuk om eens op een hele andere manier diepe ontspanning te ervaren?Kom dan naar de workshop Restorative Yoga Klankbad XL en doe nieuwe energie op!

Tijdens deze workshop beginnen we met een aantal houdingen vanuit de Restorative Yoga om vervolgens volledig te genieten van de meditatieve klanken van de Gong, Klankschalen, Tingsha, Hapi Drum en Koshi Windchime. Bij Restorative Yoga wordt gebruik gemaakt van veel props (dekens, blokken, bolsters) zodat het lichaam volledig ondersteund wordt in een aantal passieve houdingen. Op deze manier kan diepgewortelde spanning los worden gelaten. De combinatie van Restorative Yoga met achtereenvolgens de mooie klanken en trillingen van het Klankbad zorgen voor hele diepe ontspanning. Kortom een weldaad voor lichaam en geest!


In verband met de hoeveelheid props en ruimte die nodig is voor het goed kunnen installeren in de houdingen is het aantal plaatsen beperkt.Waar: Yogastudio Ilove2yoga in Voorthuizen

Wanneer:Data volgt nog


Kosten: € 35,- 


Onderstaand enkele reacties van deelnemers:“Ik voelde het door mijn hele lichaam.”“Normaal lukt het niet goed om te ontspannen, maar nu ging het héél makkelijk.”“Ik kwam hier zonder verwachtingen, maar het was héél ontspannen.”“Het had nog veel langer mogen duren.”

NU OOK INDIVIDUELE KLANKFULNESS-MASSAGE (zie voor meer info onder massage)Workshops

8-weekse training Mindfulness & Yoga


De huidige maatschappij waarin wij leven eist veel van ons en het tempo ligt hoog. Er komt heel veel informatie op ons af en ons brein maakt dan ook overuren met gedachten die maar doormalen. 

Vaak worden we zo opgeslokt door onze gedachten dat we niet meer bewust aanwezig zijn in het huidige moment. Die gedachten gaan vaak over het verleden, bij dingen die mis zijn gegaan, zaken die we graag anders hadden willen doen of juist vast hadden willen houden, of over de toekomst bij alles wat nog af moet of gedaan moet worden. Heel vaak is onze aandacht in ieder geval niet bij het huidige moment en op die manier gaan er onopgemerkt een heleboel momenten aan ons voorbij.

Mindfulness is geen wondermiddel waardoor je leven ineens een groot feest is, maar met mindfulness leer je je aandacht te trainen. Heel bewust aanwezig te zijn in het huidige moment, waardoor je o.a. minder stress en meer rust ervaart. 

Mindfulness zorgt voor een hogere kwaliteit van leven en dat is wetenschappelijk aangetoond. En ja er blijven nog steeds minder aangename momenten in je leven, maar je leert om niet meer op de automatische piloot te reageren en je niet mee te laten slepen door gedachtes en emoties.

De training is geschikt voor iedereen die een investering wil doen in de kwaliteit van zijn/haar leven en bestaat uit 8 bijeenkomsten van 75 minuten per bijeenkomst. 


Tijdens elke les gaan we aan de slag met meditatietechnieken, aandachtsoefeningen en yogaoefeningen. De yogaoefeningen zijn zowel geschikt voor beginners als gevorderden.

Waarom de combinatie met yoga? Omdat yoga een vorm van mindful bewegen is. Je voert de asana’s (houdingen) met volledige aandacht uit en luistert naar de signalen van je lichaam. Je zoekt je grenzen op, maar gaat er niet overheen. Je voelt de houdingen na en leert observeren wat er in je lichaam gebeurt van moment tot moment.Mindfulness is niet moeilijk maar je ontwikkelt het alleen maar door deze vaardigheid keer op keer te herhalen. Met de oefeningen ga je daarom ook thuis aan de slag zodat je het zo goed mogelijk in het dagelijks leven kunt toepassen. Hou daarom zeker rekening met 1 a 1,5 uur huiswerk per week.

Investering privé training:       € 520,- inclusief werkboek, koffie en thee (veel werkgevers zijn in het kader van stresspreventie, het voorkomen van verzuim of bespoedigen van herstel bereid om dit te vergoeden).

Ouder en kind/tiener


Ouder en kind
Wil jij op een hele speelse manier verbinding maken met je kind door middel van Kidsyoga©? Echt even een moment van quality time samen. Boek dan een workshop Ouder & Kind Yoga bij ilove2yoga. Tijdens de workshop staat een thema centraal en komen alle elementen van Kidsyoga© aan bod. 

Yoga ervaring is niet noodzakelijk want de yogahoudingen zijn voor iedereen geschikt.Dus kom samen met je kind en geniet van beweging, concentratie en ontspanning!

Ouder en tiener
Quality time samen met je tiener waarbij je daadwerkelijk verbinding gaat maken met elkaar door middel van yoga. Een mooi moment om samen alle prikkels van het dagelijks leven even los te laten, tijd voor elkaar te maken en samen te genieten.


Tijdens deze workshop ga je o.a. samen aan de slag met duo-houdingen en massage. De yogahoudingen zijn voor iedereen geschikt dus je hoeft geen yoga-ervaring te hebben.

Voor geliefden
Samen aan de slag met de
ambities van jullie hart


Samen aan de slag met de ambities van jullie hart!
Quality time met je partner, een workshop vol verdieping met volledige aandacht voor elkaar!Bij deze privé workshop gaan je partner en jij samen de ambities van jullie hart verkennen, jullie gaan onderzoeken wat jullie kwaliteiten zijn, waar jullie energie van krijgen, maar ook wat jullie energie kost & welke stappen jullie kunnen maken bij het volgen van jullie hart. 

Vervolgens gaan jullie aan de slag met een in overleg volledig op maat gemaakte partner yoga les. Je werkt hierbij met je partner als steun, motivatie & spiegel. Samen in een houding, elkaar aanvoelen, elkaars grenzen opzoeken en aanwezig zijn als een eenheid.

Kortom een geweldige workshop wanneer je echt quality time met elkaar wilt doorbrengen en samen meer verdieping wilt ervaren.

Kosten: € 85,- p.p. Duur: 2 uur.

Onderstaand enkele reacties van deelnemers:


“De workshop was boven verwachting, we hebben samen echt een hele bijzonder avond gehad.”


“Dit is een goede APK voor je relatie en ik kan het ieder stel aanraden!”


“Met deze workshop maak je echt tijd vrij voor elkaar!”Ik was bang dat de yoga zweverig zou zijn, maar ik heb er nu wel een hele andere kijk op het was echt heel ontspannend!” 

Workshops

Vriendinnen workshopEen workshop vol aandacht!
Een gezellige workshop in het teken van mindfulness, waarbij je niet alleen uitgelegd krijgt wat het is, maar het ook daadwerkelijk met al je zintuigen gaat ervaren.Je gaat mindful proeven, horen, ruiken, & voelen.Een workshop waarbij aandacht centraal staat,aandacht voor elkaar en met elkaar.

Te boeken vanaf 4 personen.Workshop op maat/priveWil jij liever met een eigen samengestelde groep of met collega’s een workshop volgen. Ilove2yoga geeft ook workshops die volledig op maat kunnen worden samengesteld. Neem contact op om te informeren naar de mogelijkheden.