8 weekse Mindfulness & Yoga training

De huidige maatschappij waarin wij leven eist veel van ons en het tempo ligt hoog. Er komt heel veel informatie op ons af en ons brein maakt dan ook overuren met gedachten die maar doormalen.

Vaak worden we zo opgeslokt door onze gedachten dat we niet meer bewust aanwezig zijn in het huidige moment. Die gedachten gaan vaak over het verleden, bij dingen die mis zijn gegaan, zaken die we graag anders hadden willen doen of juist vast hadden willen houden, of over de toekomst bij alles wat nog af moet of gedaan moet worden. Heel vaak is onze aandacht in ieder geval niet bij het huidige moment en op die manier gaan er onopgemerkt een heleboel momenten aan ons voorbij.

Mindfulness is geen wondermiddel waardoor je leven ineens een groot feest is, maar met mindfulness leer je je aandacht te trainen. Heel bewust aanwezig te zijn in het huidige moment, waardoor je o.a. minder stress en meer rust ervaart.

Mindfulness zorgt voor een hogere kwaliteit van leven en dat is wetenschappelijk aangetoond. En ja er blijven nog steeds minder aangename momenten in je leven, maar je leert om niet meer op de automatische piloot te reageren en je niet mee te laten slepen door gedachtes en emoties.

De training is geschikt voor iedereen die een investering wil doen in de kwaliteit van zijn/haar leven en bestaat uit 8 bijeenkomsten van 75 minuten per bijeenkomst.


Tijdens elke les gaan we aan de slag met meditatietechnieken, aandachtsoefeningen en yogaoefeningen. De yogaoefeningen zijn zowel geschikt voor beginners als gevorderden.

Waarom de combinatie met yoga? Omdat yoga een vorm van mindful bewegen is. Je voert de asana’s (houdingen) met volledige aandacht uit en luistert naar de signalen van je lichaam. Je zoekt je grenzen op, maar gaat er niet overheen. Je voelt de houdingen na en leert observeren wat er in je lichaam gebeurt van moment tot moment.Mindfulness is niet moeilijk maar je ontwikkelt het alleen maar door deze vaardigheid keer op keer te herhalen. Met de oefeningen ga je daarom ook thuis aan de slag zodat je het zo goed mogelijk in het dagelijks leven kunt toepassen. Hou daarom zeker rekening met 1 a 1,5 uur huiswerk per week.

Investering privé training:  € 520,- inclusief werkboek, koffie en thee (veel werkgevers zijn in het kader van stresspreventie, het voorkomen van verzuim of bespoedigen van herstel bereid om dit te vergoeden).